Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nou etiquetatge nutricional

Etiquetado nutri-score banner

 

Nestlé ha anunciat el llançament del sistema d'etiquetatge nutricional Nutri-Score a Àustria, Bèlgica, França, Alemanya, Suïssa i Espanya, començant en la primera meitat de 2020. L'empresa aplicarà Nutri-Score al llarg dels pròxims dos anys en totes les categories de producte dels negocis dels quals és propietària al 100%.

A Espanya, el Ministeri de Sanitat va manifestar al novembre de 2018 el seu suport a Nutri-Score com a sistema d'etiquetatge nutricional voluntari. A partir de juny del 2020, Nestlé ha començat a llançar en el mercat espanyol determinats productes amb el sistema d'etiquetatge nutricional Nutri-Score.

Els consumidors espanyols ja poden trobar els primers productes Nestlé amb el sistema d'etiquetatge nutricional Nutri-Score en els supermercats. Les marques de cereals d'esmorzar CHOCAPIC BIO, FITNESS ORIGINAL I BIO, CHEERIOS BIO i NESQUIK ALPHABET, i tota la gamma de productes a base de proteïnes vegetals GARDEN GURMET inclouen des d'ara aquesta codificació nutricional en la part frontal del seu envàs.

En un termini de dos anys, les marques que ara han començat a usar Nutri-Score hauran d'incloure'l en la totalitat de les seves referències. Així mateix, la Companyia ha declarat que estendrà l'ús d'aquest sistema a altres categories de la seva portafolis en els pròxims mesos.

Què és Nutri-Score?

Nutri-Score es un voluntari d'etiquetatge frontal que classifica els aliments i begudes d'acord amb el seu perfil nutricional. Aquest sistema es basa a puntuar, mitjançant un algorisme, els aliments en funció de la seva composició nutricional per 100 g del producte. Aquesta puntuació serveix per a classificar els aliments segons una escala de 5 lletres: A/B/C/D/E, i un codi de colors, que va del verd fosc al vermell, en funció de la seva qualitat nutricional

Aquest sistema és útil per a comparar productes de la mateixa categoria, però no és recomanable per a comparar productes de categories diferents.

Etiquetas Nutri score

Com funciona?

Nutri-Score atorga una qualificació a un producte basada en un algorisme científic.

L'algorisme, que pren com a referència 100 grams del producte/aliment o 100 ml de beguda, avalua els elements considerats desfavorables (energia, sucres totals, greixos saturats i sodi) i els beneficiosos per a la salut (quantitat de fruites, verdures, llegums i fruita seca, fibra i proteïnes). El número que s'obté de restar la puntuació total dels segons a la dels primers, dóna lloc a la qualificació final. Com més gran pes tinguin els nutrients beneficiosos sobre els desfavorables, el producte més s'acostarà a la lletra A i al color verd.