1960-1980

Dels aliments congelats als productes farmacèutics

Les adquisicions de Nestlé permeten introduir-se en nous sectors en ràpid creixement, com el dels aliments congelats, a més d'ampliar les seves activitats tradicionals en el sector de la llet, el cafè i els aliments enllaunats. Durant la dècada dels 70, l'empresa diversifica la seva activitat en introduir-se en el camp dels productes farmacèutics i la cosmètica. Comença a atreure les crítiques de grups d'activistes que al·leguen que la seva forma de comercialitzar aliments infantils és poc ètica. Nestlé es converteix posteriorment en una de les primeres empreses en aplicar el codi de l'OMS per als substitutius de la llet materna en totes les seves divisions.

Fets rellevants

1960

Carteles de las empresas adquiridas por Nestlé Jopa y Heudebert-Gervais

La demanda de gelats creix en augmentar el nombre de llars que compren congeladors. Nestlé adquireix l'empresa de producció alemanya Jopa i la francesa Heudebert-Gervais per capitalitzar aquest creixement, a les quals afegeix la marca suïssa Frisco el 1962. L'empresa adquireix també l'empresa britànica d'aliments enllaunats Crosse & Blackwell.

1962

Nestlé adquiere la marca Findus

Nestlé compra al fabricant suec Marabou la marca d'aliments congelats Findus i la distribueix en mercats internacionals. Findus és una de les primeres empreses en vendre aliments congelats a Europa, a partir de 1945.

1968

Els productes lactis refrigerats són cada vegada més populars. Nestlé compra l'empresa francesa productora de iogurt Chambourcy. Aquest últim llança, a principis dels 70, la gamma de iogurts Sveltesse, destinada a consumidors conscienciats amb la seva salut i preocupats pel seu pes.

1969

Nestlé s'introdueix en el mercat de l'aigua mineral mitjançant la compra d'una participació en la marca d'aigües francesa Vittel.

1973

Nestlé adquiere la empresa Stouffer Corporation

Amb la intenció d'ampliar la seva gamma d'aliments enllaunats i congelats en els mercats anglosaxons, Nestlé compra l'empresa d'aliments congelats nord-americana Stouffer Corporation i adquireix l'empresa productora d'aliments enllaunats Libby, McNeill & Libby al 1976.

1974

Nestlé es diversifica per primera vegada més enllà de l'àmbit del sector d'alimentació i begudes, convertint-se en accionista minoritari de la firma cosmètica mundial L'Oréal.

1977

Després de canviar la seva denominació a Nestlé SA, l'empresa segueix endavant amb la seva estratègia de diversificació, adquirint l'empresa de productes farmacèutics i oftalmològics Alcon Laboratories. La disminució de les taxes de lactància porta alguns activistes a qüestionar les estratègies de màrqueting d'aliments per a nadons d'empreses com Nestlé. El 1977 criden a boicotejar els productes Nestlé.